Огляд 9-го туру Чемпіонату Києва Даймонд Ліга 8×8 Summer league, Огляд 9-го туру Чемпіонату Києва 8×8 Summer league, Diamond football League. Офіційний сайт

Новина

21 червня

Огляд 9-го туру Чемпіонату Києва Даймонд Ліга 8×8 Summer league

21 червня

Огляд 9-го туру Чемпіонату Києва Даймонд Ліга 8×8 Summer league

Ось і зіграно ще один  тур в Чемпіонаті Києва Даймонд Ліга 8x8 2024 на полі ДЮСШ-15.Багато цікавих поєдинків відбулось. Знову в цьому турі слід відзначити сенсацію, яку другий тиждень поспіль робить команда Покров Божий. Впевнені перемоги лідерів Brugge, Molfar, Syndicate над своїми суперниками, перемога B1 в поєдинку з Сокілом, осічка B1 в грі з Покров Божий, перемога Енерго над Алсером, Республіка  в надпринциповому простоянні перемагає Максимус 3-1, впевпена перемога Альянса над Вікторією 7-4. Таким запям'ятається  9й тур Чемпіонату Києва з футболу Даймонд Ліга 8x8 2024, який виходить на фінішну пряму.

Нарешті всі дочекались старту Чемпіонату Європи з футболу 2024 в Німечиині, де безперечно увага вбольвальників  України в очікуванні дебютного поєдинку з Румунією. Побажаємо національній збірній України успіху і перемог. 

Розглянемо детальніше події, які відбувались  в поєдинках 9-го туру Чемпіонату Києва з футболу Даймонд Ліга 8x8 2024.

FC Molfar "Хотів" зустрічався з командою ФК "Козаки". Господарі в боротьбі за чемпіонство не мали права на помилку. Слід відзначити, що в цьому поєдинку для них все складалось добре. ФК Козаки маючи поганий збір на цей поєдинок, без ключових гравців, швидко пропустивши гол на 5-й хвилині від Микити Мягкого, намагались нав'язати боротьбу супернику, проте в першому таймі, ще двічі пропустили чим ускладнили собі завдання позитивно завершити цей матч. FC Molfar "Хотів" впевнено довів перевагу в другому таймі до 7-0. Окрім Дубля Микити Мягкого, Андрія Цебро, відзначемо гол з пенальті голкіпера господарів Сергія Студенецького на 59-й хвилині поєдинку.

Зустріч лідера Чемпіонату проти команди з нижньої частини таблиці. Господарі швидко повели в рахунку, зусиллями свого капітана Михайла Самиляка на 5-й хвилині. Після чого Самиляк забив ще двічі у першому таймі, оформивши Хет-трик ще в першому таймі вже на 14-й хвилині.Зусилля капітана підтримали партнери і в підсумку 5-0 завершився перший тайм. В другому таймі малюнок гри не змінився, Brugge продовжувало тиснути і контролювати гру, в той час як Antihype захищались всією командою. До честі гості все-таки зуміли забити свій гол престижу на 54-й хвилині поєдинку, зробивши рахунок 7-1. Після чого Олександр Джевага на 57-й хвилині забив 8-й гол встановивши підсумок цього поєдинку 8-1.

Впепненна перемога лідера.

B1(Be first) в ці вихідні мала 2 поєдинки: один по календарю і один догравання. Зустріч  B1(Be first) та Сокіла вже стає надпринциповою, враховуючи їх 2 попередні  зустрічі  в Кубку Даймонд Ліга. Де один поєдинок завршився мінімальною перемогою 3-2, а другий поєдинок в нічию 1-1. Так і сталось в ці вихідні. Жодна з команд не хотіла поступатись супернику на футбольному полі. B1 контролювали мяч, створюючи моменти, проте Сокіл організувавши дисципліновано захист, під керівництвом відомого тренера Євгена Задорожного вибігав в свої контратаки. Слід  відзначити чудову гру голкіпера Сокіла, який рятував свою команду. B1 пішли дотискати суперника в кінці поєдинку і після чудової індивідуальної гри Миколи Згортюка, який пройшов двух гравців по правому флангу, увійшовши в штрафний майданчик, віддав на порожні ворота  на  Андрія Вавриша, який  і забив  переможний гол на 58-й хвилині. Отже, 1-0 мінімальна і тяжка перемога претендента на Чемпіонство.

Syndicate в минулому турі втративши очки в поєдинку з Покров Божий, не мали права помилку. Суперник був підходящий, для того, щоб  впевнено здобути в цьому турі перемогу, Стіна наразі займає 14-е місце. Зустріч двух команд, які посідають 2-ге і 14-те фактично завершилась, після двух швидких голів господарів на 6-й хвилині поєдинку, після чого ще забивши чотири рази і  довівши перевагу в Першому таймі до 6-0. Другий тайм Syndicate збавив оберти, забивши ще двічі. Підсумковий 8-0 і +3 залікові бали для Syndicate в боротьбі за медалі.

B1(be first)проводили свій другий поєдинок за день проти команди Покров Божий, яка в минулому турі відібрала важливі очки у Syndicate, зігравши в бойову нічию 2-2. Бойовий настрій і статус одного з претендентів на чемпіонство команди B1(be first), яке ще налаштування потрібно  для гравців Покров Божий. Поєдинок почався атакою на атаку, що не могло не радувати вболівальників. Покров Божий швидко повів в рахунку, забив на 5-й хвилині один з лідерів атаки - Олександр Бабак. B1 могли  відповісти своїм голом, проте в воротах Покрова Божий, останні тури творить дива Олексій Притика. Цікавий рівний перший тайм у виконанні обох команд, за який  можна лише подякути, завершився в нічию 2-2. 

В перерві у всіх стояло питання: чи зуміє дотиснути фаворит цього протистояння  команда B1 суперника і взяти важливі 3 очки чи все ж таки Покров Божий провівши чудовий перший тайм зуміє зазіхнути на перемогу. Відповідь була по перерві. Відразу на 34-й хвилині довга передача на Олександра Бабака, який вийшовши на побачення віч-на-віч з голкіпером зміг вдруге в цьому поєдинку обіграти Романа Щуся. 3-2 Покров Божий попереду і тепер гостям вже потрібно було відіграватись. Обидві команди мали моменти забити, проте Покров Божий втримав мініміальну перемогу над більш іменитим суперником і другий тур поспіль за рахунок бажання, дисципліни, гарного збору робить сенсацію.

Енерго та Алсер мають цікаву історію протистоянь  в минулому чемпіонаті 2023 року, де Алсер спочатку переміг мінально суперника, а в другому колі команди зіграли нічию 2-2. В цьому матчі боротьба була на кожному клаптику футбольного поля. Алсер в гонитві за першими очками в чемпіонаті цього року, вийшли вперед вже на 4-й хвилині цього поєдинку, забив Валерій Холодков, проте граючий тренер господарів- Денис Митник на 20-й хвилині забив свій гол, встановивши рівновагу 1-1 після першого тайму. Здаволось в цьому поєдинку в другому таймі, ми не побачимо багато голів. Проте відразу другий тайм розпочався з голу все того ж Валерія Холодкова, який оформив дубль на 35хвилині .Енерго миттєво відігралось, Іван Ільницький на 38-й хвилині забивши свій гол, зробив рахунок 2-2. Після Енерго за 4 хвилини забили ще двічі, відправивши суперника в нокдаун. Здавалось Сергій Гмирко на 58-й хвилині відігравши один гол, подарує надію на камбек і можливо перше очко в цьому чемпіонаті для Алсера. Проте господарі не відпутили свого суперника, Максим Івашко на 60-й хвилині, забив 5й гол Енерго. 

Підсумок 5-3, Енерго здобуває важливі 3 очки.

Протистояння Республіки і Максимуса, стало класичним дербі Чемпіонату Даймонд Ліга. Три перемоги господарів, одна поразка, така історія минулих зустрічей. Команди підійшли до цього матчу маючи досить оптимальний збір. Господарі швидко повели в рахунку, Микита Рибак забив на 6-й хвилині, гості були змушені йти вперед і відігруватись, що їм вдалось зробити на 11-й хвилині, відзначився Артем Басік. Перший тайм з великою кількістю єдиноборств і боротьби в центрі поля завершився нічиєю 1-1. На старті другого тайму Євген Григорусь, отримавши чудову  передачу в штрафному майнданчику від Богдана Зінгеля, виводить Республіку вперед 2-1 на 32-й хвилині. Максимус пішов вперед відігруватись, що дало можливість швидким гравцям Республіки вибігати в свої контратаки. Цікавий матч з моментами біля обох воріт, штрафні удари, які брали по  черзі голкіпери і здавалось Максимус зуміє врятувати цей поєдинок. Проте штрафний удар на 60-й хвилині, пробивати який взявся Роман Юрков, виставлена стінка з 2-х гравців розійшлась і мяч під ногою голкіпера Максимуса  залетів у ворота. 

Таким чином Роман Юрков поставив крапку в цій грі 3-1 перемога Республіки, яка зберігає за собою 3-є місце в таблиці.

Ще одне цікаве протистояння в завершенні 9-го туру Чемпіонату Києва з футболу Даймонд Ліга 8x8 2024. Альянс  в минулому турі зуміли обіграти лідера команду Brugge, сторивши гучну сенсацію, в піднесеному настрої підходили до цього протистояння. Вікторія в цьому році стикається з проблемами збору, в першу чергу, який пов'язаний з травмами лідерів команди.Швидкий гол від Кирила Попова з пенальті на 4-й хвилині, змусив Вікторію йти вперед відігруватись. Владислав Гаркавенко реалізував момент своєї команди зробивши рахунок 1-1.Альянс все ж вийшов вперед, завершивши перший тайм перемогою 3-1. В другому таймі Кирило Попов на 40-й хвилині оформив Хетрик, зробивши розромний рахунок 5-1, Вікторія не здалась, зуміли відіграти 2 м'ячі, скоротивши рахунок до 5-3. Цікава кінцівка 5хвилин, за які команди зуміли ще забити 3 голи і в підсумку в гольовій перестрілці перемагає Альянс з рахунком 7-4.


Дякуємо нашим Захисникам та Захисницям за чисте небо та змогу грати під час війни. 

Слава Україні, Героям Слава!