Аналіз 13-го туру Чемпіонату Києва Даймонд Ліга 8×8 Summer league, Аналіз 13-го туру Чемпіонату Києва Даймонд Ліга 8×8 Summer league, Diamond football League. Офіційний сайт

Новина

21 липня

Аналіз 13-го туру Чемпіонату Києва Даймонд Ліга 8×8 Summer league

21 липня

Аналіз 13-го туру Чемпіонату Києва Даймонд Ліга 8×8 Summer league


Відкривав 13тур Чемпіонату, матч "добре знайомих" команд Максимуса і  Syndicate. Адрій Скоряк вивів гостей вперед вже на першій хвилині зустрчі 0-1. Господарі намагались відігратись, проте Syndicate більше контролював мяч, створюючи моменти, двічі забивши ще у першому таймі. 0-3 підсумок першого тайму. В другому таймі команди намагались грати на зустрічних курсах. Відразу на початку тайму Іван Макуха робить рахунок 0-4, кількома хвилинами пізніше Ярослав Сімашко 1-4, боковими ножицями забиває красень гол в стилі Джуда Белінгама у ворота Словачинни на Євро 2024. Команди продовжили грати в атакуючий футбол, даруючи неймовірні емоції вбольвальникам і глядачам, забиваючи по черзі. Слід також відзначити красень гол- організатора Syndicate, Дмитра Маруженка, лівою ногою в девятку з дальньої дистанції, зробивши рахунок 2-6. За той час, що залишилось зіграти команди обмінялись забитими голами. Підсумок 3-7 Syndicate виграє і як стане відомо по результам тура очолить турнірну таблицю після 13-го тура.

Матч Козаки-Енерго виявився багатим на голи. Козаки мали проблеми зі збором, відсутність ключових гравців виявилась болючою. Вже в першому таймі Енерго забили 6 голів, хетриком відзначився Павло Нерубайло, дублем Денис Митник, який веде боротьбу за золоту бутсу турніра і гол Сергія Гудима. Другий тайм Козаки намагались нав'язати боротьбу суперника. Проте не вистачило сил. Енерго довело перемогу до  0-9. Все той же Денис Митник відзначився ще двічі оформивши покер і гол Івана Ільницького. Впевнена перемога Енерго.

Цікавий матч, Дмитро Косьмина  забиває вже на 12-й секунді, роблячи 0-1. Antihype зрівнює рахунок на 12хвилині, дальній удар капітана Валерія Васильєва стає результативним. На 24-й хвилині все ж Максим Гороковенко виводить гостей вперед, Єгор Філоненко рятував свою команду, проте в цьому епізоді був безсилим. Під кінець тайму Юрій Сірий забиває 3-й гол B1 і в рахунок стає 1-3 перший тайм. B1 другий тайм   продовжили володіти інціативою і тиснути на ворота суперника. Дива порятунку воріт робив голкіпер Antihype, Єгор Філоненко. В другому таймі  Antihype з 40-ї по 47-му хвилині пропустив чотири голи, побувавши за  термінологією  боксу в "нокдауні". Що і стало в підсумку ключовим для розгромної поразки від B1 з раухунком 2-9.Відзначаємо черговий дубль Дмитра Косьмини, Хетрик Юрій Сірого, дублю Валентина Лося в складі гостей. B1 впевнено бере 3очки і підходить до ключових ігор маючи гарний настрій.

Як ми і очікували цей матч подарував чудові емоції. Республіка вигравши минулий тур розгромно у Брюге, очоливши турнірну таблицю, підходила у статусі фаворита до цього протистояння. Проте, ми ж знаємо, що Вікторія при гарного складі і настрої на гру може дати бій будь-якій команді чемпіонату. З перших хвилин Вікторія продемонструвала, що налаштована сьогодні дати бій лідеру Чемпіонату. Мяч краще тримався у господарів, на 18-й хвилині, Владислав Копитіков вивів господарей вперед. Вікторія втримала перевагу першого тайму. Республіка змушена була демонструвати характер по перерві і всі очікували, що гості побіжать вперед. Проте відсутність Богдана Зінгеля також далась в знаки, у лідерів команди відверто не йшла гра в цей день. Микита Рибак  достатньо швидко в другому таймі зрівняв рахунок на 37-й хвилині зустрічі. Проте Вікторія зуміла знову вийти вперед на 45-й хвилині після довгої передачі в карний майданчик, Юрій Захаров поцілив у ближній кут 2-1. Здавалось Республіка піде відігруватись, проте як своїх партнерів не намагався завести на боротьбу  капітан команди, Антон Крамар, так цього і не сталось. Вікторія втримала перемогу і зуміла не просто дати бій лідеру Чемпіонату, а цілком заслуженно обіграти. Для гостей ця втрата очок може стати вирішальною в боротьбі за чемпіонство.

Стіна це й матч грали в меншості з самого початку.  Хоча їх організатор Володимир Демченко вивів свої команду на поле, як 8-й польовий гравець, проте ми ж знаємо характер пошкодження і те, що він не може поки грати. Проте цей жест-  настрій на гру партнерам точно додало. Які провели хороший поєдинок. Незважаючу на відстутність одного гравця в складі дали бій Покров Божий. Стіна грала на контратаках, Покров Божий контролювали мяч. Віталій Воронков після комбінації вивів вперед гостей на 7-й хвилині. 

Після контратаки, Олександр Галай вийшов віч-на-віч з Олексієм Притикою, заробивши пенальті, який чітко реалізував Данило Мякота, на 15-й хвилині, а через 5хвилини Мякота реалізував ще один момент вивівши Стіну вперед 2-1. Проте Покров Божий  швидко відігрався 2-2 перший тайм. В другому таймі Покров  Божий все ж зумів довести перевагу на футбольному полі забивши тричі і комфортно виграючи 2-5, до 53-й хвилини на якій Мякота знову втік від захисників, оформивши хетрик, зробив рахунок 3-5. Підсумок 3-5 Покров Божий перемагає.

Алсер вигравши в минулому турі з гарним настроєм підходидив до цього матчу. Команди розпочали атака на атаку, багато боротьби на кожному клаптику футбольного з бажанням не програти. Прикрий епізод стався для Алсера на 12-й хвилині , Дмитро Червінський зрізав мяч у власні ворота, Альянс повів в рахунку. Проте господарі відповіли своїм автоголом, відзначився Микола Ревенко у власні ворота. Проте кількома хвилинами пізніше Максим Ломако все ж реалізував момент і вивів Альянс вперед 2-1, з таким рахунком перший тайм і атака Алсера, простріл з флангу , мяч з відскоком від газону влучив захиснику Альянса в руку, після чого господарі вибігли в конратаку, забили 3-й гол. Алсер взяли ВАР, на якому арбітр не помітив порушення правил, вказавши на центр. До честі Алсер не здався, всіма силами побігши вперед, рятуючи цю гру. На 60-й хвилині Альянс в контратаці забиває 4-й гол і  закриває остаточне питання переможця в цій грі. 4-1 складна перемога Альянса.


Центральний матч цього тура, на який всі очікували. Брюге після розгромної поразки від Республіки повинен був продемонструвати, що вони відійшли і готові далі боротись за чемпіонство, для Molfar цей матч також як фінал. Перший тайм м'яч краще тримався у господарів, які потроху розхитували оборону Брюге. Під кінець першого тайму дальній удар Дениса Зінченка став результативним, господарі після цього могли забити і вдруге, проте перший тайм заврешився мінамальною перевагою Molfar. Другий тайм немов продовження кінцівки першого, Molfar володів більше інціативою, свторюючи моменти біля воріт Брюге. На 41-й хвилині чудово розіграна комбінація господарів стала результативною, Богдан Брильов чудово завершив комбінацію ударом низом. 2-0 і здавалось цей поєдинок Molfar вже впевнено доведе до перемоги. Проте Брюге перебудувалось і  у гостей в атаці почались моменти. На 54-й хвилині після прострілу в карному майданчику Molfar, мяч влучає в руку захиснику, пенальті, який впевнено реалізував Олександр Дживага. Ось інтрига, якої всі чекали. Кінцівка матчу була дуже напружена,боротьба і  моменти біля обох воріт. Проте господарі  все ж зуміли втримати важливу перемогу і виграти цей матч з рахунком 2-1. Фініш чемпіонату покаже, хто в підсумку, яке займе місце.

Чотири команди борояться за чемпіонство, на нас чекає неймовірна розвязка Чемпіонату.

Дякуємо ЗСУ  за можливість жити!