Аналіз 15-го туру Чемпіонату Києва Даймонд Ліга 8×8 Summer league, Аналіз 15-го туру Чемпіонату Києва Даймонд Ліга 8×8 Summer league, Diamond football League. Офіційний сайт

Новина

12 серпня

Аналіз 15-го туру Чемпіонату Києва Даймонд Ліга 8×8 Summer league

12 серпня

Аналіз 15-го туру Чемпіонату Києва Даймонд Ліга 8×8 Summer league

Розв'язка чемпіонату порадувала учасників і вболівальників  Чемпіонату Києва Даймонд Ліга 8×8 Summer league. Чотири команди до останнього боролись за чемпіонство, що ще може бути цікавіше. І все це відбувалось в Києві на стадіоні ДЮСШ-15, паралельно  XIV  Всеукраїнському турніру з футзалу Даймонд Ліга Open Cup Одеса 2024, які проходив ці вихідні в Одесі і зібрав 16 найсильніших команд з України.Розглянемо детальніше події в кожному матчі.

Поєдинок догравання, який був зупинений на 15хвилині, через шалену зливу і неможливість продовжити гру. Всі з нетерпінням чекали на цей матч. Molfar  у випадку перемоги в цій грі і двух перемог в неділю, міг стати чемпіон, проте цього не сталось. Поєдинок продовжився з 15-ї хвилини за рахунку 1-0 на користь господарів. Багато боротьби і бажання від обох команд. Наприкінці першого тайму Республіка забила вдруге, Михайло Цебро забив головою після подачі з кутового, 2-0 перший тайм і по перерві гостям потрібно було йти ризикувати, щоб врятувати цей поєдинок. Малюнок гри в другому таймі не змінився, команди грали атака на атаку, створюючи моменти біля воріт. Забий Molfar гол і хто знає чим би все завершилось в цьому поєдинку. Проте Республіка зуміла стримати натиск суперника і наприкінці матчу, розіграла чудово контратаку, яку красиво завершив, ударом в дев'ятку кращий бомбардир чемпіонату - Євген Григорусь, поставивши жирну крапку 3-0, перемога Республіки. Вигравши цю гру Республіка вийшла на перше місце і у випадку втрати очок Syndicate, стане чемпіоном. Тож інтрига визначення чемпіону продовжилась ще на один день. Ну а Molfar тепер слід було вигравати 2 гри, для того, щоб увійти в трійку призерів Чемпіонату.

Ще один матч догравання, який не відбувався через негоду - гра Brugge проти Сокіла. Господарям потрібна була лише перемога, адже є всі шанси на потрапляння в трійку кращих команд Чемпіонату. Сокіл у випадку перемоги в цій грі і в неділю також зберігав шанси потрапити в трійку призерів. У господарів поява Григорія Колесника після травми, додала впевненості попереду.З перших хвилин команди почали демонструвати, що нас чекає цікавий  поєдинок. Перший тайм пройшов за ігровою ініціативою Брюге, рятував гостей голкіпер, проте і гості мало хороші 2 виходи  з яких не забили. Рахунок першого тайму 0-0 і було зрозуміло, що в другому таймі голи забиті будуть точно. Сокіл чудово тримався в цій грі, граючи на котратаках і створюючи свої моменти, якби не друга жовта картка Андрія Котлова на 46-й хвилині, який залишив свою команду в меншості. Brugge маючи перевагу одного гравця, вміло цим скористався, на 48-й хвилині, після довгої передачі в карний майданчик, Михайло Саміляк, прийняв і з розвороту забив гол у ворота Сокіла 1-0, попереду господарі. Сокіл не знітився і пішов вперед, створивши декілька моментів зі стандартів. Проте наприкінці поєдинку пропустили вдруге, Владислав Максимчук, після прострілу в карному майданчику Сокіла підставив ногу, голкіпер спочатку відбив, проте на добиванні все той же Максимчук був першим, встановивши остаточний рахунок 2-0 на користь Brugge.

Поєдинок від якого вирішувалось, хто стане Чемпіоном. Syndicate  у випадку перемоги приміряв би золоті медалі Чемпіона Києва Даймонд Ліга 8×8 Summer league. Всі сили були кинуто в цю гру. На кону стояло золоте. Сокіл, команда, яка точно не готова була здатись в цьому матчі просто так. Також можливо і була додаткова мотивація від іншого претендента на золото - Республіки. Інтрига була максимально прикута до цього матчу. Перший тайм господарі більше володіли ініціативою, проте до гострих моментів справа не доходила. Було помітне  хвилювання у гравців Syndicate, підсумок- 3жовті  картки в першому таймі. Другий тайм Syndicate продовжив тиснути, проте Сокіл дисципліновано захищались, вибігаючи у небезпечні контратаки. В цей день, явно у Syndicate не йшов мяч у ворота, голкіпер Сокіла раз-по-раз у другому таймі рятував свою команду разом з захисниками. Сокіл створив свій небезпечний момент наприкінці гри зі штрафного, Кочергін врятував господарів. Як не тиснули господарі, проте забити так і не змогли. Фінальний свисток зафіксував 0-0, рахунок, який означав, що Республіка стає Чемпіоном Чемпіонату Києва Даймонд Ліга 8×8 Summer league 2024. Відразу після фінального  свистка організатор Syndicate - Дмитро Маруженко, привітав Республіку з перемогою в чемпіонаті. Syndicate опустився на 3-у сходинку і чекав на результати Molfar.

Зустріч двух команд, які на початку сезону були одними з претендентів на найвищі місця Чемпіонату. B1 почали стрімко цей матч з атак і відразу забили, відзначився Андрій Вавриш вже  на 3-й хвилині. Гості не зупинились і довели перевагу в першому таймі до 1-5. Ну а в другому таймі лише довели до розгрому цей матч 1-9. Відзначимо покер Андрія Вавриша, черговий гол Дмитра Косьмини  і компанії, які на позитивній ноті завершили чемпіонат. Енерго не змогли нічого протиставити супернику, маючи не оптимальний збір.

Molfar в неділю проводив 2 гри, в яких потрібно було брати 6очок. Матч проти Покров Божий дався Molfar. Вигравши впевпенно перший тайм з рахунком 3-0. В другому таймі команди обмінялись забитими голами, в підсумку господарі виграли 4-1 і готувались до другого матчу проти  Antihype. Покров Божий, перейшовши з формату 5-5 у формат 8-8, продемонстрував свої найкращі якості, в новому сезоні, при гарному зборі команда може зазіхнути і на вищі місця Чемпіонату.

Альянс останні 2 тури має певні проблеми зі збором. Стіна, яка під кінець чемпіонату зуміла стабілізувати збір на гру і якість гри. Рівний перший тайм завершився нічиєю 1-1. В другому таймі більше ініціативою володіли господарі, гості грали на контратаках. На 35-й хвилині Володимир Каменчук вивів Альянс вперед  і здавалось господарі спокійно доведуть гру до перемоги, проте Стіна відігралась зусиллями Михайла Салахова на 51-й хвилині, 2-2.  Альянс все ж дотиснув суперника і вирвав перемогу 3-2, Ігор Бобир, який забив у першому таймі, на 54-й хвилині оформив дубль. 3-2 перемога Альянса. 

Після перемоги над Покров Божим, Molfar підходив з оптимізмом до цієї гри, у статусі фаворита, адже перемога принесла би бронзові нагороди господарям. Поєдинок розпочався з небезпечних моментів біля воріт. Відразу міг забити Владислав Фома, після відразу Олексій Поліщук не забиває. Обмінявшись моментами, ініціативою володіли гравці Molfar, які марнували свої моменти у першому таймі. В другому таймі Molfar, продовжували тиснути, але то поперечина, то голкіпер рятували Antihype. Коли Molfar пішов все ж дотискати суперника, неймовірний момент віч на віч не реалізував Валерій Васильєв, капітан Antihype. Проте Molfar все ж зумів забити свій гол на останній хвилині поєдинку, проте арбітр взявши ВАР відмінив його, зафіксувавши порушення в центрі поля, на початку атаки господарів. Поєдинок нереалізованих моментів для Molfar. Фінальний свисток 0-0, яки означав, що Molfar займає 4-е підсумкове місце, ну а Syndicate бере бронзу чемпіонату.

Передостанній матч літнього Чемпіонату. Вікторія не мала проблем зі збором, натомість Козаки мали лише одну заміну і відсутність ключових гравців.Тим не менш Козаки швидко вийшли вперед, вже на 2-й хвилині Joseph, зробив 0-1. Проте господарі швидко зреагували, забив Олександр Дудар 1-1, на 5-й хвилині.Проте надалі Вікторія домінувала на футбольному полі, впевненно вигравши перший тайм 6-1. В другому таймі Козаки намагались нав'язати боротьбу супернику, програвши його з рахунком 4-3, ну а загалом поєдинок завершився 10-4 перемогою Вікторії, яка в гарному настрої завершила чемпіонат. Відзначаємо покер Владислава Гаркавенка за Вікторію. Козаки хоч і програли цей матч, проте в другому таймі продемонстрували характер, яким славиться команда.

На жаль, цей поєдинок не відбувся, Максимус не змогли зібрати склад на останній тур Чемпіонату. Бажаємо командами, гарно зібратись на новий чемпіонат і сподіваємось побачити  їхню особисту  зустріч у новому сезоні.

Підсумкова таблиця Чемпіонату 2024

Дякуємо нашим захисникам і захисницям за можливість проведення Чемпіонату Києва Даймонд Ліга 8×8 Summer league. Вітаємо Призерів чемпіонату 2024:

1.Respublika-Чемпіон

2.Brugge-Срібний призер

3.Syndicate-Бронзовий призер

Дякуємо кожному організатору за вашу працю, кожному гравцю, вболівальнику і всім причетним до свята футбола на ДЮСШ-15. Ми вкотре довели, що є одним з найкращих чемпіонатів 8x8 в м.Києві.

 Старт нового чемпіонату вже зовсім скоро, то ж чекаємо як старі команди, які приймають участь не вперше, так і нові колективи.

 Заявки за телефоном  096-598-68-48.