Аналіз 12-го туру Чемпіонату Києва Даймонд Ліга 8×8 Summer league, Аналіз 12-го туру Чемпіонату Києва Даймонд Ліга 8×8 Summer league, Diamond football League. Офіційний сайт

Новина

09 липня

Аналіз 12-го туру Чемпіонату Києва Даймонд Ліга 8×8 Summer league

09 липня

Аналіз 12-го туру Чемпіонату Києва Даймонд Ліга 8×8 Summer league

В неділю завершились матчі 12-го тура який як і анонсували видався багатим на цікаві події.

Перша перемога в Чемпіонаті та +3 очки команди Алсера, розгром лідера Чемпіонату Брюге в поєдинку з Республікою, 2 перемоги на характері Сокіла, непроста перемога Syndicate над Енерго, трилер в поєдинку Вікторія-Антихайп, який завершився перемогою гостей 5-6, Стіна хоч і поступилась проте  дала бій одному з  лідерів чемпіонату Molfar, перемога Альянса над B1 з рахунком 4-2. Тож перейдемо детальніше до подій кожного матчу.

Поєдинок двух команд, від яких очікували цікавого футболу. Альянс і B1  підійшли  в гарному зборі до цього матчу. Господарі швидко вийшли вперед зусиллями Юрія Мординського на 5-й хвилині. Далі гра йшла на зустрічних курсах. Після небезпечних виходів у Альянса, двічі помилився Дмитро Ковальов, обрізавши свою команду і наразивши на небезпечні контратаки. Спочатку Максим Згортюк на 14-й хвилині зрівняв рахунок, а на 17-й хвилині  Валентин Лось вже вивів гостей вперед 1-2. Дмитро Ковальов взявся виправляти  помилки і на 20-й хвилині поєдинку зрівняв рахунок. Цікавий перший тайм, який завершився з нічийним рахунком 2-2. В другому таймі команди продовжили демонструвати високі швидкості. На 35-й хвилині після подачі в штрафний майданчик B1- Володимир Каменчук, гравець Альянса,  головою забиває і робить рахунок 3-2. Гості намагались відігратись і всі сили віддали для цього, проте Даниїл Катруша рятувавав господарів. Наприкінці матчу Альянс забив 4-й гол і впевненно довів цю гру до перемоги, 4-2. Поразка B1 фактично робить мінімальні  їх шанси  на попадання  в призери Чемпіонату. Альянс вкотре доводить в цьому сезоні, що маючи гарний збір, може обіграти будь-якого суперника.

Поєдинок двух рівних команд, які в попередніх особистих зустрічах обмінялись перемогами. І ось нарешті перші 3очки і перемога команди Alser. Перший тайм пройшов в борротьбі  і напрузі біля обох воріт. В другому таймі гості заграли активніше створюючи свої моменти біля воріт Козаків. Якщо Іван Коцюба схибив у своєму моменті, то на 41-й хвилині Валерій Холодков після подачі в штрафний майданчик суперника, прийняв мяч і чітко пробив кут, зробивши рахунок 0-1. Козаки намагались відповісти своєю атакою, проте на 46-й хвилині дали вільний простір для все того ж Холодкова, який пройшов від центру поля, наблизившись до воріт, пробив низом в кут і рахунок став 0-2. Козаки побігли відігруватись, могли ще пропустити на конратаках від  Алсера. Все ж господарі зуміли відіграти один гол, на 55 й хвилині Joseph пробив під поперечину зробивши 1-2. Проте на більше їх не вистачило. Вітаємо команду Alser  з першою перемогою.

Ще один цікавий поєдинок. Syndicate проти Energo-матч, який подарував багато забитих голів. Гості мали проблеми зі збором на початок гри, натомість господарі підійшли маючи оптимальний склад. З перших хвилин активніше розпочало Енерго, забивши вже на 6-й хвилині зустрічі, Богдан Бедь. Syndicate  відповіли своїм голом Дмитра Столяренка на 18-й хвилині. Багато боротьби, атака на атаку, так можна охарактеризувати продовження цього поєдинку. Граючий тренер гостей-Денис Митник забиває двічі на 21-й та 29-й хвилині роблячи рахунок 1-3. Господарі розігравши з центру поля, пропустивши втретє відразу відіграли один гол, після  індивідуального проходу на  правому фланзі Андрія Скоряка на 30-й хвилині, удар в ближній кут і рахунок першого тайму став 2-3. Syndicate продовжує боротьбу за чемпіонство і для цього потрібно лише вигравати в другому таймі і загалом цей матч. На початку другого тайму Іван Макуха, після довгої передачі Доніча, переграє голкіпера Енерго  і  робить рахунок 3-3. Команди по черзі атакували і створювали свої моменти . Проте Syndicate  в кінці поєдинку таки зумів довести свою перевагу. Спочатку Дмитро Столяренко підставив ногу і замкнув удар Євгена Савчука зі штрафного, на 50-й хвилині матчу. Відразу кількома хвилинами згодом, помилку Назара Демчишина, використав Іван Макуха зробивши рахунок 5-3. Енерго мали свої шанси відігратись. Проте господарі не пропустили. На 57-й хвилині Макуха оформив хетрик зрробивши рахунок 6-3, на 60-хвилині прикрий атовгол Рома Мойсеєнко встановив остаточний рахунок 7-3. Syndicate продовжує боротьбу за чемпіонство,  Енерго в цій грі знову довели всім, що маючи б глубину складу команда готова боротись за найвищі місця.

Поєдинок аутсайдера проти одного з претендентів на Чемпіонство. Стіна провела дуже достойний поєдинок, в яком пропустили лише 3 м'ячі, притому не устипивши гостям у бажанні і боротьбі. Маючи своїми моменти на контратаках, цей матч безперечно гравці Стіни можуть занести собі в актив. Molfar Хотів використав свої шанси, вже на 9-йхвилині лідер атаки Тимур Хайрутдінов зробив рахунок 0-1,наприкінці тайму першого захисник Molfar, Владислав Гиренко, забив головою після подачі з кутового 0-2, перший тайм. На 33-й хвилині Тимур Хайрутдінов оформив дубль в цьому поєдинку, зробивши кінцевий рахунок матчу 0-3. Molfar взяв важливі 3 очки, які зберігають шанси на Чемпіонство.

Сокіл в ці вихідні проводив 2 зустрічі.Перша гра проти команди Покров Божий, яка маючи гарний склад вже довели, що може відбирати очки у лідерів Чемпіонату. Цікавим в цьому поєдинку є те, що на полі у складі Покров Божий було відразу 2 пари батько та син, Берестяни і Воронкови, історично крутий факт, який підтверджує, що Даймонд Ліга - велика родина не лише в житті, а й на футбольному полі. Гості мали не зовсім оптимальний збір:відсутність Олексія Притики, голкіпера, який рятував в ключових моментах, Андрія Миринича одного з лідерів захисту і загалом Покрова Божого та Андрій Бабак, який приїхав на гру після пошкодження, вийшов на 5хвилин, навіть встиг забити і знову травмувався. Перші 20 хвилин були за гостями, які контролювати м'яч, краще виходили в  атаку. Віталій Воронков схибив після чудової передачі Данила Солопка, а ось Олександр Бабак, вийшовши на заміну встиг реалізувати свій момент на 17-й хвилині, рахунок став 0-1. В наступній же атаці Бабак зазнав пошкодження і ця втрата була тяжкою для гостей. Ключовим в цьому поєдинку став вихід на футбольне поле тренера Сокіла, Євгена Задорожнього, який довів вкотре, що знаходиться в чудовій формі і коли не йде гра в команди, то готовий прийти на допомогу. Після появи Задорожнього,  Сокіл відчув впевненість, потроху перехопив ініціативу. Хоча і програли перший тайм, не реалізувавши чудовий момент. Другий тайм проходив на зустрічних курсах, проте Сокіл більше контролював мяч і створював біля воріт суперника. На 40-й хвилині після передачі Задорожнього, Владислав Романов забив гол у ближній кут 1-1. Момент мав Покров Божий, проте не забили. Настирність Романова  52-й хвилині призвели до другого голу у ворота Покров Божий. Поборовшись з трьома захисниками скинув під удар Максиму Ширченко, в того удар здавалось не вдався, проте мяч рикошетом від ноги Романова залетів у ворота, 2-1. Наприкінці матчу Роман Яковенко пройшовши по правому флангу, пробив під перекладину, встановивши кінцевий рахунок 3-1, непроста перемога гоподарів.

Центральний матч, якого всі очікували., по факту таким не став. Гості до цієї гри підійшли в статусі лідера Чемпіонату і у випадку перемоги, могли і далі утримувати першу сходинку. Проте Республіка в цій грі просто знищили суперника. Господарі максимально налаштовано підійшли до цієї гри, натомість Брюге не зумів зібрати склад на ключову гру. З перших хвилин Республіка взяла мяч а з ним одночасно і гру під свій контроль. В першому таймі виділявся у господарів Микита Рибак, який знущаючись  над захистом гостей, віддавав гольові передачі на партнерів. Хетрик Григоруся ще в першому таймі, гол Микити Рибак і Семена Дороша, такий розгромний підсумок першого тайму 5-0. В другому таймі вже Богдан Зінгель взявся за справу асистувати партнерам.

Євгена Григорусь забив ще 2 мячі, оформивши пентатрик у матчі з прямим конкурентом. Республіка до кінця поєдинку тримала захист суперника в напрузі, повністю контролюючи поєдинок. Якби ще трішки часу могли забити і 10-йгол у ворота Брюге. До слова, Брюге мали свої моменти і на гол престижу  награли. Впевпенна розгромна перемога Республіки, яка тепер стає фаворитом Чемпіонської гонки. Брюге потрібно зробити висновки , впершу чергу якісний збір на гру і максимальна концентрація. Для обох команд, головна розвязка чемпіонату попереду.

Сокіл грав другий матч в ці вихідні і суперником була команда Максимус. Цікава гра з атакувальним футболом. Поєдинок розпочався на зустрічних курсах. Атака на атаку. На 22-й хвилині після індивідуального проходу, Владислав Завадський забив красень гол в дальній кут 0-1, Максимус повів в рахунку. Проте недовго гості були попереду, вже через 4 хвилини господарі зрівняли рахунок, Дмитро Хіля, 26хвилина 1-1. Ну і фактично в наступній атаці Сокіл вже вийшов вперед 2-1. Так і завершився перший тайм. Другий тайм Максимус розпочав активно  і відразу ж відігрались, Артем Басік зрівняв раухнок 2-2. Команди продовжували обмінюватись гострими небезпечними моментами. На 37-й та 39-й обмінялись забити голами 3-3 і здавалось ніхто не захоче ризикувати йти виривати перемогу в цій зустрічі. Проте ми помилились, обидві команди продовжували захоплювати глядачів  своєю грою. Максимус в кінці гри намагався скористатись втомою суперника і все ж достинути, забивши переможний гол, проте Сокіл не здавався і на характері  здобув перемогу у цьому матчі.  Остання атака, Максимус пішов всіма силами забивати і тут обрізка в центрі поля, Андрій Котлов перехопив, протягнув мяч до штрафного майданчика обіграв гравця Максимуса  і віддав на порожні ворота Олександру Гриневичу  і той разом з фінальним свистком забиває переможний гол 4-3. Сокіл бере 6 очок в двух іграх. Фантастичний матч, який подарував лише позитивні емоції.

Завершував цей тур поєдинок двух молодих колективів. Як ми і анонсували матч видався цікавим. Вікторія швидко забили, на 5-й хвилині Денис Яковенко, зробив рахунок 1-0. Проте Antihype цей гол лише завів, Владислав Фома та Валерій Васильєв оформивши по дублі у таймі першому, забезпечили комфортний раухнок 1-4 після першого тайму. Початок другого тайму нічого не змінилось Antihype краще контролював мяч у цій грі , зробивши рахунок 1-5. У господарів відверто не йшла гра в цей день. На 38-й хвилині трапилось вилучуння у складі Antihype, яке змінило долю зустрічі. Олег Борчук передивившись  Чемпіонату Європи з футболу, чомусь вирішив, що може нецензурно реагувати на рішення арбітра, за що цілком заслужено отримав червону картку від арбітра. Цікаво те, що в меншості Antihype зумів забити ще один гол, капітан команди- Валерій Васильєв оформив покер, після комбінації з Владиславом Фомою, 1-6. Господарі виглядали розгубленно. Переломним став гол Владислава Гаркавенка на 49-й хвилині зустрчі, 2-6, після чого гості почали нервувати, а  гравці Вікторії навпаки відчули впевненість і на всіх порах неслись вперед робити камбек. Все той же Гаркавенко на 58-й хвилині скоротив рахунок до мінімума 5-6 і кінцівка вийшла дуже гарячою для обох команд. Проте Antihype все ж зумів втримати перемогу 5-6.


Дякуємо Збройним Силам України!!!

До зустрічі наступного вікенду.