Аналіз 1тур Чемпіонату Києва з футболу 8х8 |Diamond League 2024/25, Аналіз 1тур Чемпіонату Києва з футболу 8х8 |Diamond League 2024/25, Diamond football League. Офіційний сайт

Новина

01 вересня

Аналіз 1тур Чемпіонату Києва з футболу 8х8 |Diamond League 2024/25

01 вересня

Аналіз 1тур Чемпіонату Києва з футболу 8х8 |Diamond League 2024/25


Матч Сокіл і Антихайп відкривав новий сезону Чемпіонату Києва з футболу 8x8 Diamond League 2024/25. Цікавим видався поєдинок. Перший тайм за Сокілом, команда краще розпочала гру, володіла ініціативою, в Антихайп були відсутні ключові гравці, новачки себе намагались проявити, проте не вистачало зіграності в завершеальній стадії атаки. Дмитро Хіля на 12-й хвилині головою з подачі партнера, забив перший гол нового чемпіонату. 0-1 гості виграли  перший тайм. В другому таймі Антихайп активізувався, на 37-й хвилині зіткнення в центрі поля, друга жовта для Андрія Котлова і партнери залишились в меншості. Якби Сокіл не мав досвідченого тренера і  тренувальний процес, можливо це і стало б проблемою в цій грі. Проте Євген Задорожний вміло перебудував команду і налаштував так,  що партнери відпрацювали за себе  і за Андрія. На 44-й хвилині Дмитро Прокопович зробив рахунок 0-2. Після чого господарі мали моменти, проте Артем Мирутенко рятував свою команду. Сокіл гостро конратакував. На 59-й хвилині Мирутенко помилившись, вимушено сфолив, залишив свою команду в 6-х догравати цей матч, проте все ж гості втримали перевагу і виграли цей матч в суху 0-2. Вдалий старт від Сокіла, Антихайп без лідерів зумів дати бій одному з претендентів на призові місця, враховуючи появу перспективних новачків, команді потрібен певний час для зіграності.

Центральний матч тура повністю виправдав очікування. Команди відразу активно розпочали. Вже на 5-й хвилині  новачок Molfar, Артем Басік вивів господарів вперед, B1 миттєво відповіли своїми атаками. На 10-й хилині Максим Згортюк зрівняв рахунок з пенальті 1-1. Двума хвилинами пізніше, все той же Згортюк зробив подачу в карний майданчик суперників, де Дмитро Косьмина випередивши голкіпера головою вивів свою команду вперед 1-2, на 12-хвилині матчу. Перший тайм так і завершився. А другий розпочався знову стрімко, провал в захисті Molfar, Андрій Вавриш  віддає гольову передачу на Косьмину, а той оформлює дубль, збільшивши перевагу в 2 мячі своєї команди. Molfar пішли відігруватись і заробили пенальті, удар з пенальті  Максима Лущика, Роман Щусь перевів в стійку, мяч в карному майданчику B1 і знову фол і  пенальті.  На цей раз Віталій Буйневич забиває, скорочує відставання до мінімума  на 34-й хвилині. Проте мабуть на більше в цьому матчі господарі  не могли досягти, враховуючи відстутність ключових гравців минулого сезону та  перебудову в команді. На 51-й хвилині Олександр Кітманова забив 4-й гол, встановши підсмоквий рахунок 2-4 на користь гостей.B1 впевнено починає, ну а Molfar потрібен час для зігранності і побудови команди.


Брюге зустрічався з новачком чемпіонату командою Фристайла. З перших хвилин господарі заволоділи ініціативою, взявши гру під свій контроль. Проте гості вміло захищались, а коли захисники не встигали, то рятував раз-по-раз голкіпер команди. Брюге зуміли забити лише під кінець першого тайму, Дмитро Соколюк, на 20-й хвилині  забив перший гол у новому сезоні. Після чого ще двічі забили, господарі впевнено виграли перший тайм 3-0. В другому таймі все той ж тиск від Брюге, швидкі 2голи на початку і рахунок  вже на 34-й хилині став 5-0. Фристайла граючи на котратаках мали свої моменти, проте не вистачало точності в завершальній стадії атак. Прикра травма голкіпера Фристайла, польовий гравець став на ворота і гостям стало ще складніше. Брюге впевненно виграє 7-0 і вдало починає новий чемпіонат, а Фристайла впевнений зробить висновки і в наступній грі зуміє поборотись за позитивний результат.

Матч, який зачарував вболівальників з перших хвилин. Progress Kids швидко забили перший гол в новому для себе чемпіонаті, класно розігравши комбінацію, яку завершив Бахтіяр Мамедов, швидкий гол вже  на 3-й хвилині. Syndicate відповіли своїм голом на 5-й хвилині, дальній ударом новачок команди Євген\ Мезенцев, зрівняв рахунок. Господарі бліьше атакували, проте гості чудові вибігали в свої атаки, завжди з небезпечним завершенням. Одна з таких комбінацій на 13-й хвилині  завершилась другим голом у ворота господарів, відзначився Артем Чопенко. Господарі хвилин 5-7 були шоковані перебігом подій і зухвалістю новачка чемпіонату. Спрацювала заміна і вихід президента на футбольне поле, Дмитра Маруженка, який надихнув свою команду, поборовшись до кінця в одному з епізодів на 22-й хвилині, віддавши гольову передачу на Марка Мартиненка, 2-2. А через 2 хвилини Syndicate вже вперше в матчі вийшов вперед 3-2, вигравши перший тайм.  В другому таймі Syndicate швидко забили двічі, довівши перевагу до 5-2 і здавалось інтрига в цій грі закінчилась, проте розслабились і дали гостям забити двічі, рахунок став 5-4 на 49-й хвилині і вже знову хитка ситуація на футбольному полі. Syndicate знову пішли вперед, на 54-й хвилині Микола Кучеренко робить рахунок 6-4, оформивши Хетрик, проте Prоgress знову відгрались і здавалось зможуть ще більше, якби не помилка в захисті, голкіпер і захисник вибиваючи мяч, викотили того під удар Денису Майбороді, а той не роздумуючи з льоту пробив під поперечину, без шансів для голкіпера 7-5. Встановши підсумок цього матчу. Syndicate за відсутності лідерів бере важливі 3 очки, а Progress kids, добряче заставили понервуватись бронзового призера минулого чемпіонату, продемонтсрувавши хорошу гру, проте все ж не вистачило майстерності.

Ще один новачок чемпіонату  No Sense розпочали свої виступи в нашому чемпіонаті, поєдинком проти Алсера. Команди грали на зустрічних курсах, було багато боротьби в центрі поля. На 28-й хвилині господарі вийшли вперед зусиллями Богдана Легенди. Так перший тайм і завершився. На початку другого тайму Дмитро Штомпель подвоїв перевагу No sense. Alser намагався відігратись, проте в завершальній стадії не вистачало гостроти, а коли захисники не встигали, то рятував голкіпер господарів. No sense перемагає і бере важливі 3очки на старті чемпіонату.

Матч дербі двух столичних ЖК завершився розгромом новачка чемпіонату команди Нова Англія, яка створилась фактично тиждень тому. Respublika повністю переграла суперника, для якого ця гра виявилась дебютною в рамках турніра. Кращий  бомбардир минулого чемпіонату, Євген Григорусь став автором першого голу Республіки у новому сезоні, в підсумку забивши 6голів в цій грі, хетриками відзначились кращий гравець Антон Крамар і новачок команди Роман Кучма. В підсумку господарі забили 20 голів, а гості свій перший гол в історії команди все ж зуміли забити та і ще який, Кирило Висідалко забив  здалеку під перекладину. Тож чемпіон починає по-чемпіонські відстоювання титула, а Нова Англія цей матч повинна забути, взявши досвід, зробити висновки і будувати команду. Нагадаємо  Республіка декілька років тому стартувавши з 4-х розгромних поразок, зуміли побудувати команду і виграти чемпіонат в майбутньому.


Заключний поєдинок 1 тура виявився як ми і прогнозували цікавим. Перший тайм завершився 0-0, було багато боротьби на футбольному полі.  В другому таймі Енерго більше атакували, Мед грали на котратаках. Саме для цього зявився на полі на початку другого тайму Дмитро Возний, проте відсутність Данила Савійсько, також була знаковою, адже позаду треба було зіграти надійно і думати про свої атаки. Енерго в другому таймі все ж зуміли дотиснути суперника, спочатку на 44-й хилині  дальним ударом Ярослав Кондратенко вивів гостей вперед, забивши перший гол  Енерго в  новому сезону, а вже на 46-й хвилині бомбардир  Денис Митник релізував пенальті  і рахунок став 2-0. Після цього Мед пішов всіма силами відігруватись і не можна сказати, що не було шансів для цього, проте там де захисники Енерго не встигали, рятував голкіпер, Андрій Євенчук. А наприкінці матчу помилки спочатку захисників Меду, а потім ще і голкіпера Володимира Кисляка, призвели до ще 2-х пропущених голів. Підсумок 4-0 Енерго перемагає Мед, незважаючи на розгромний рахунок в дуже непростому матчі і вдало починає. Ну а Мед впевнений в наступних іграх покаже свою ще кращу гру і здобуде позитивний результат.

Вашій увазі збірна гравців 1тура

Дякуємо ЗСУ і кожному, хто захищає рідну Батьківщину за можливість проведення чемпіонату!